You are here

Grape - dobro pridelano doma

grapeJe skupno ime ponudnikov pridelkov in izdelkov domače in umetnostne obrti. V trikotniku med Bovcem, Banjško in Trnovsko planoto ter Idrijo se razprostira območje, ki velja za najbolj neokrnjeno naravno okolje v Sloveniji. Edinstvena mešanica alpskega, celinskega in sredozemskega podnebja, visoke in strme gore, hribovita pobočja, nihanja količine vode reke Soče, so ustvarili preplet številnih dolin, kanjonov, sotesk in grap. Zemlja se tu obdeluje na majhnih, običajno strmih površinah. S skupnim imenoma Grape ter sloganom »Dobro pridelano doma«, je poudarjena visoka vrednost izvora pridelkov in svojskih izdelkov domače in umetnostne obrti z območja Smaragdne poti.

Mlečni izdelki

Kmetija Na ravan
Na_Ravan_1Na_Ravan_2
Ponudnik: Judita Demšar
Cerkljanski vrh 24, 5282 Cerkno
T: +386 (0)5 37 75 312
M: +386 (0)40 750 983
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.
W: www.domaci-sir.si

Ponudba: Mleko in mlečni izdelki (siri z dodatki, kot so zeleni poper, zelišča, česen-paprika, dimljeni sir, sirni namazi, maslo, sirarska skuta, kisla skuta, sveže mleko, pinjenec, sirotka), pripravljajo občasne degustacije
Prejeta priznanja in nagrade: Znak kakovosti, Dobrote slovenskih kmetij, Ptuj:
  • Sir Očanc, 2001
  • Kisla skuta, 2003
  • Sirarska skuta, 2006
  • Skutni namaz s česnom, 2007
Najboljši kulinarični spominek idrijsko – cerkljanske regije 2010

Lastna znamka: »Sir Očanc« Kmetija na Ravan
Prodaja: Doma, na Kmečki tržnici v Idriji in na tržnici v Ljubljani, na lokalnih sejmih in prireditvah
Status: Dopolnilna dejavnost na kmetiji



Kmatija pri Bašlju

Pri_Baslju_1Pri_Baslju_2
Ponudnik: Boris Eržen
Jazne 14, 5282 Cerkno
M: +386 (0)51 201 207
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Ponudba: Mleko in mlečni izdelki (poltrdi kravji sir, sveži sir, mleko, sirotka)
Prodaja: Na domu, v pokriti tržnici v Idriji, na lokalnih sejmih in prireditvah
Status: Dopolnilna dejavnost na kmetiji- predelava mleka

Stran 1 od 3