Mezoterapija – učinkovito do mladostne in vitalne kože

Poseg, pri katerem se v kožo vnaša hranilne snovi in hiauloronsko kislino z iglicami, se imenuje mezoterapija, takšna vrsta terapije pa je odlična za pomlajevanje in ohranjanje mladostnega videza. S takšnim tretmajem se tudi doseže, da je koža vidno bolj gladka, napeta in brez kakšnih nepravilnosti.

Sam postopek je priljubljen tudi zato, ker je nekirurški in je opravljen zelo hitro, prav tako pa nudi izredno hitre in dolgotrajne rezultate s katerimi vaša koža kar blesti.

Mezoterapija – učinkovito do mladostne in vitalne kože

 

O sami mezoterapiji

Koža zaradi različnih dejavnikov zelo hitro izgubi svoj sijaj in lesk, zato je mazoterapija odlična v boju proti staranju, utrujeni in razpokani koži. Poseg je kratek in neboleč, tako da pri samem postopku ni potrebno uporabljati nobenih blažilcev bolečin, namreč velikokrat se ljudje ustrašijo, ko slišijo, da je mezoterapija terapija, ki se jo opravlja z majhnimi iglicami.

S prebadanjem kože se spodbudi ponovna regeneracija kože, sam mezoterapija vnaša v kožo hranilne snovi in vitamine, prav tako pa se sproži ponovni nastanek kolagena in vlage v sami koži. Okrevanje po samem posegu ni potrebno, paziti je le potrebno, da se vsaj dan ali dva ne izpostavlja kože močnemu soncu ali pa da se ne uporablja raznih kislinskih pilingov.

 

Stranski učinki mezoterapije

Seveda, kot vsak poseg v naše telo in na našo kožo ima tudi mezoterapija nekaj stranskih učinkov, ki pa niso strašni. Po samem posegu se lahko pojavi malce pekoč občutek, nastane lahko kakšna oteklina, nastanek modric in barva se lahko začasno malce spremeni.

Vsi ti stranski učinki izginejo v nekaj dneh, oteklino si lahko blažite z obkladki, ki pa ne smejo biti direktno na koži.

Sam postopek pomlajevanja z metozerapijo je še toliko bolj učinkovit, če se izvaja z drugimi estetskimi posegi. Zelo dobro sodeluje mezoterapija z botoksom ali pa hiauloronskim polnilom, saj tako koža res postane napeta.